Bitcoin mining-gigant Bitmain opent kantoor van 1850 m² in Silicon Valley Leave a comment

Bitmain, de meest waardevolle onderneming van de crypto-industrie, heeft onlangs een kantoor geopend in San Jose, de “hoofdstad van Silicon Valley”, vooruitlopend op de geplande beursintroductie later dit jaar.

The Silicon Valley Business Journal meldt dat de Chinese fabrikant van mining-apparatuur recentelijk is ingetrokken in een kantoorruimte van 1850 m² in het centrum van San Jose, Californië. Daarmee wordt de laatste leegstaande ruimte van het Riverpark Towers kantorencomplex, dat een knooppunt voor tech-startups waaronder Okta, Cohesity en WeWork is geworden, gevuld.

De uitbreiding van Bitmain naar Silicon Valley komt niet geheel als verrassing. Het bedrijf heeft nu een waarde van $12 miljard, na het sluiten van een financieringsronde van $400 miljoen vorige maand, waardoor het niet alleen het meest waardevolle cryptocurrency-bedrijf is, maar ook een van ‘s werelds meest waardevolle tech-startups. Het bedrijf denkt zelfs een waardering van wel $40 miljard te kunnen bereiken, wanneer het in de nabije toekomst naar de beurs gaat.

Bitmain zei dat het vorig jaar $2,5 miljard aan inkomsten boekte, en gebruikt een groot deel van die inkomsten voor investeringen. Het leidde in mei een financieringsronde van $110 miljoen voor het in Boston gevestigde Circle Internet Financial Ltd. Bloomberg meldde maandag dat Bitmain samen met Peter Thiel in Block.one gaat investeren, wat slechts een paar maanden eerder al $4 miljard opgehaald had in wat nu bekend staat als de grootste initial coin offering (ICO) uit de geschiedenis.

De mede-oprichter van Bitmain, Jihan Wu, was een financieel analist die de eerste persoon was die de white paper van Bitcoin-oprichter Satoshi Nakamoto in het Chinees vertaalde. De 32-jarige was vorig jaar door Coindesk uitgeroepen tot een van de 10 meest invloedrijke personen in de blockchain-wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Utrecht, 1 september 2020

Hashmania.nl stopt!

Beste lezer,

Bedankt voor je bezoek aan onze webshop. Wij zijn momenteel gesloten en nemen geen nieuwe bestellingen meer aan.

Wij danken jullie hartelijk voor het vertrouwen.

Support vragen mbt tot miners die nog onder garantie zijn kunnen worden gestuurd aan support@hashmania.nl

Bedankt!

Groet,

Hashmania.nl

 

%d bloggers liken dit: