Bitcoin eerst terug naar $5.000 vóór de volgende grote rally? Leave a comment

Waar meerdere Bitcoin-bulls zoals Alexis Ohanian, Tom Lee en Arthur Hayes meermaals hebben geroepen dat Bitcoin (BTC) tegen het eind van 2018 weer op hetzelfde niveau van van december 2017 ($20.000) zal zijn, heeft diezelfde Arthur Hayes ook beweerd dat BTC eerst een bodem van rond de $5.000 zal moeten bereiken voordat het aan een goede bullrun kan beginnen.

Erik Voorhees, CEO van ShapeShift, en cryptocurrency-investeerder Anthony Pompliano, beter bekend als Pomp, kunnen zich wel vinden in die bewering van Hayes en waarschuwden dat de bearmarkt voor Bitcoin nog niet voorbij is. Maar waarom moet Bitcoin per se eerst tot de $5.000 dalen voordat aan een bullrun begonnen kan worden?

Op CNBC’s Crypto Trader, bood Erik Voorhees, oprichter en CEO van het grote digitale handelsplatform ShapeShift, een relatief bullish standpunt over de trend van de cryptomarkt en merkte op dat, hoewel de bearmarkt van Bitcoin klaarblijkelijk nog niet geëindigd is, het ergste deel van de correctie afgenomen is:

Ik verwacht niet dat de bearmarkt snel zal aflopen, al denk ik wel dat de snelheid in achteruitgang aanzienlijk afgenomen is. Normaal gesproken zit je in deze bubbels, nadat je een paar maanden van een neerwaartse trend meegemaakt hebt, een tijdlang binnen een bepaald bereik. Maar ik denk dat we het grootste gedeelte van de instorting nu wel gehad hebben.

Bitcoin heeft in de maand augustus tot nu toe het hoogste niveau van stabiliteit vertoont sinds 14 maanden en heeft zich sinds woensdag 8 augustus, toen het onder de $7.000 zakte, nadat de SEC een beslissing over de voorgestelde Bitcoin-ETF’s (exchange-traded funds) van VanEck & SolidX Bitcoin Trust uitstelde tot september, een relatief stabiele periode rond de $6.500 meegemaakt.

Zoals eerder te zien was bij correcties van 80% in 2012, 2014 en 2017, heeft Bitcoin normaal gesproken een periode van stabiliteit nodig voordat aan een grote rally begonnen kan worden. Hoewel de BTC-prijs in de afgelopen drie weken een zekere stabiliteit vertoonde tussen de $6.300 en $6.700, zal Bitcoin dit echter een aantal maanden vol moeten houden om een sterke basis te vormen, alvorens het aan een nieuwe grote rally begint.

Er zijn een hoop beleggers die zich afvragen waarom Bitcoin per se eerst nog verder in waarde moet dalen voordat het aan een nieuwe grote rally kan beginnen. Wat kan dat verschil tussen $5.000 en $6.000 nou eigenlijk ook echt uitmaken? Er gaan ook enkele geluiden op dat de “noodzakelijke” daling tot $5.000 puur een verzinsel is van enkele whales die eerder hun BTC verkocht hebben en nu zo laag mogelijk weer in willen kopen.

Waar Arthur Hayes $5.000 noemde als een goede bodem voor Bitcoin, ziet Anthony Pompliano (Pomp) het iets somberder in en schreef hij in zijn laatste newsletter dat hij het waarschijnlijker acht dat Bitcoin tot wel zo laag als $3.000 zakt, voordat het kan terugkeren naar de $10.000:

De resultaten hebben me met een paar vervelende conclusies opgezadeld. De meest opvallende is dat we Bitcoin waarschijnlijk eerst richting de $3.000 zullen zien zakken, voordat het weer $10.000 waard zal zijn. Als dat klopt, betekent dit dat we nog steeds een daling van ongeveer 50% kunnen verwachten. Dingen kunnen heel, heel vervelend worden als dat gebeurt.

Arthur Hayes zei onlangs in een opiniestuk dat de belangrijkste overweging bij het vaststellen van een bodem voor Bitcoin zal zijn bij welke prijs de Bitcoin-miners hun computers uit zullen zetten (iets wat “heel, heel vervelend” zou zijn):

Ervan uitgaande dat er geen positieve katalysator is om ons te redden, zoals een door de SEC goedgekeurde ETF, bij welke prijs vinden we dan een bodem? Ik denk dat de belangrijkste overweging zal zijn wanneer miners hun machines uit zullen zetten; en vandaar de vraag, wat zijn de marginale kosten van een Bitcoin? Een paar dagen geleden praatte ik met een van de grootste mining-operators in de wereld. Hij vertelde me dat de gemiddelde elektriciteitskosten voor Chinese miners 6 tot 7 cent per kWh is. Op dat niveau schatte hij dat, bij een BTC-prijs van ongeveer $5.000, miners hun activiteiten aan zouden passen en hun machines naar goedkopere gebieden verplaatsen. Bij een prijs tussen de $3.000 tot $4.000 zouden deze miners hun machines volledig uitzetten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Bron: Crypto Insiders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Utrecht, 1 september 2020

Hashmania.nl stopt!

Beste lezer,

Bedankt voor je bezoek aan onze webshop. Wij zijn momenteel gesloten en nemen geen nieuwe bestellingen meer aan.

Wij danken jullie hartelijk voor het vertrouwen.

Support vragen mbt tot miners die nog onder garantie zijn kunnen worden gestuurd aan support@hashmania.nl

Bedankt!

Groet,

Hashmania.nl

 

%d bloggers liken dit: