Bitcoin en Ethereum stabiel terwijl ICON en andere tokens grote winsten boeken Leave a comment

De tokens hebben in de afgelopen dagen goede zaken gedaan ten opzichte van zowel Bitcoin (BTC) als de Amerikaanse dollar (USD). Terwijl Bitcoin relatief stabiel in de regio van $6.700 bleef schommelen, boekten altcoins als Bitcoin Cash (BCH), EOS (EOS), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) en Stellar (XLM) allemaal kleine verliezen tussen de 0,5% en 1,5%.

Verrassend genoeg stegen de tokens, waaronder Aion (AION), Ontology (ONT), Waltonchain (WTC) en Wanchain (WAN) flink in waarde ten aanzien van BTC en de dollar. Nano (NANO), Dent (DENT) en ICON (ICX) boekten respectievelijk zelfs winsten van maar liefst 33,5%, 33% en 20%. Ook op zondag 26 augustus bleken zij de best presterende altcoins te zijn.

Zoals bekend, is de cryptomarkt nog altijd grotendeels afhankelijk van de twee grootste cryptocurrencies, Bitcoin en Ethereum. Wanneer de prijs van BTC stijgt, ervaren de tokens een geïntensiveerde beweging aan de bovenkant en wanneer de BTC-prijs daalt, maken de tokens een geïntensiveerde bewegingen aan de onderkant mee. De prijzen van BTC en ETH stegen echter niet dit weekend.

De sterke toename van ICON kan echter worden toegeschreven aan het plan van het ICON-team om $5 miljoen aan ICX-tokens terug te kopen op de korte termijn. Tevens is ICON ook samen gaan werken met Kyobo, de grootste verzekeringsmaatschappij van Zuid-Korea, en ondertekende beide partijen een memorandum van overeenstemming met als doel om op blockchain gebaseerde applicaties voor de verzekeringsfirma te ontwikkelen.

Op de korte termijn is het onwaarschijnlijk dat de tokens hun behaalde winsten van afgelopen weekend kunnen behouden, gezien het lage dagelijkse handelsvolume van de crypto-markt. Vorige week lag dat nog rond de $13 miljard, maar op zondagavond is daar volgens gegevens van CoinMarketCap slechts $9,65 miljard van over.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Bron: Crypto Insiders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: