Chinese overheidsinstanties waarschuwen gezamenlijk voor illegale ICO’s en fundraisers Leave a comment

Afgelopen vrijdag hebben Chinese overheidsinstanties een gezamenlijke verklaring afgegeven waarin ze het illegaal fundraisen afkeuren. Het gaat hier om partijen die beweren zich bezig te houden met crypto en blockchain-technologie.

De waarschuwing is vrijgegeven door meerdere financiële en toezichthoudende partijen, waaronder de People’s Bank of China, het Ministerie van Openbare Veiligheid, de Chinese Regelgevende Commissie voor het Bankwezen, de Algemene Administratie van Marktsupervisie en het Central Network Information Office.

De overheidsinstanties namen vooral de zogenaamde “wetteloze elementen” onder vuur, waarbij partijen zowel cryptocurrency uitgeven door middel van ICO’s en tegelijkertijd fondsen werven van investeerders. De autoriteiten beweren dat zulke partijen vaak termen gebruiken zoals “blockchain” of “financial innovation” en beweren op blockchain-technologie gebaseerd te zijn, terwijl ze in realiteit vaak onderdeel zijn van illegale fundraisers, piramidespelen of fraude.

De waarschuwing bracht ook het gebruik van overzeese servers onder de aandacht, waarbij crypto projecten gebruik maken van fora en online betalingsmethoden om geld op te halen. De waarschuwing repte hierbij dat zulke projecten vaak frauduleus handelen en dat onderzoek naar deze partijen en activiteiten vaak moeilijk of onmogelijk is.

Ook het gebruik van airdrops en/of influencers bracht kritiek vanuit autoriteiten met zich mee. De waarschuwing claimde dat het een misleidende indruk creëert van een laag risico in combinatie met een hoog rendement.

De waarschuwing komt tegelijkertijd met een groter overheidsinitiatief tegen de crypto industrie in China. Rond dezelfde tijd vorig jaar verbood de Chinese overheid het fundraisen middels ICOs. Echter belicht de waarschuwing dat sindsdien meerdere nieuwe methodes worden gehanteerd in de plaats van ICOs, zoals “initial fork offerings” of “initial exchange offerings”.

Vorige week kondigde de Chinese overheid aan dat ze het houden van crypto evenementen gaat verbieden in Beijing. Hiernaast overweegt ze ook om toegang tot meer dan 120 buitenlandse crypto beurzen te blokkeren als onderdeel van de zogenaamde “great firewall”, wat een mogelijk eind zou kunnen betekenen voor de mainstream crypto handel in China.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Bron: Crypto Insiders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Utrecht, 1 september 2020

Hashmania.nl stopt!

Beste lezer,

Bedankt voor je bezoek aan onze webshop. Wij zijn momenteel gesloten en nemen geen nieuwe bestellingen meer aan.

Wij danken jullie hartelijk voor het vertrouwen.

Support vragen mbt tot miners die nog onder garantie zijn kunnen worden gestuurd aan support@hashmania.nl

Bedankt!

Groet,

Hashmania.nl

 

%d bloggers liken dit: