Hoeveel zin heeft herziening afgekeurde Bitcoin-ETF’s door SEC? Leave a comment

Waar de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) eerder deze week nog aankondigde dat het de voorgestelde Bitcoin-ETF’s (exchange-traded funds) van Direxion, ProShares en GraniteShare af had gewezen, werd niet veel later bekend dat de commissie die beslissing zal heroverwegen.

Hoewel er veelal positief gereageerd werd op de beslissing van de SEC om nog een tweede keer naar de ETF-voorstellen te kijken, waarschuwde Jake Chervinsky, een advocaat die optreedt bij strafrechtelijke onderzoeken van de Amerikaans overheid, niet te vroeg te juichen. Hij gaf aan dat het slechts één SEC-commissielid vergt om een herziening aan te vragen, in dit geval Hester Peirce, die eerder al aangaf het niet eens te zijn met de afwijzing van de Bitcoin-ETF van de Winklevoss-tweeling, maar dat dit weinig effect zal hebben op het besluit van SEC. Op twitter zei Chervinsky het volgende:

Maak je geen illusies, mensen. Volgens regel 431 van de praktijkregels van de SEC, is er slechts één commissielid nodig om zo’n herziening aan te vragen. Het siert @HesterPierce dat ze verzet biedt, maar men moet niet verwachten dat de beslissing teruggedraaid zal worden.

Volgens Chervinsky is de aangevraagde herziening van de recentelijk afgewezen ETF’s slechts van methodische aard, en zal de uitkomst van de heroverweging tot dezelfde conclusie leiden als die de SEC op 23 augustus uitsprak. Toen zei de commissie dat de ETF-voorstellen niet in overeenstemming waren met de vereisten van de Securities Exchange Act (Sectie 6(b)(5)): het voorkomen van frauduleuze en manipulatieve handelingen en praktijken.

Tevens benadrukte de SEC dat de Amerikaanse Bitcoin-futuresmarkt niet groot en “volwassen” genoeg is voor dergelijke ETF’s. In tegenstelling tot Bitcoin-ETF’s van VanEck & SolidX Bitcoin Trust, waarover de SEC haar beslissing uitstelde tot september en dat tegen die tijd hoogstwaarschijnlijk opnieuw zal doen, waren de van de week afgekeurde ETF-voorstellen gebaseerd op derivaten. Juist vanwege de beperkte grootte van de Bitcoin-futuresmarkt, zullen de op derivaten gebaseerde Bitcoin-ETF’s niet worden goedgekeurd door de SEC, zolang de futuresmarkt geen verbeteringen of groei meemaakt op de korte termijn. 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Bron: Crypto Insiders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Utrecht, 1 september 2020

Hashmania.nl stopt!

Beste lezer,

Bedankt voor je bezoek aan onze webshop. Wij zijn momenteel gesloten en nemen geen nieuwe bestellingen meer aan.

Wij danken jullie hartelijk voor het vertrouwen.

Support vragen mbt tot miners die nog onder garantie zijn kunnen worden gestuurd aan support@hashmania.nl

Bedankt!

Groet,

Hashmania.nl

 

%d bloggers liken dit: