Ontwerp Iraanse nationale overheids-cryptocurrency klaar Leave a comment

De Supreme Council of Cyberspace (SCC) in Iran heeft laten weten dat de ontwerpversie van het door de staat gesteunde cryptocurrency-project af is, meldt de Iraanse Financial Tribune op 25 augustus. Een functionaris van de SCC zei dat het ontwerp werd opgesteld in opdracht van president Hassan Rouhani.

Saeed Mahdiyoun, adjunct-directeur die verantwoordelijk is voor het opstellen van regels bij de SCC, heeft naar verluidt aan het Iraanse persbureau IBENA laten weten dat het idee van het introduceren van een nationale cryptocurrency actief wordt nagestreefd door de SCC. Tevens verklaarde hij dat de overheidsinstanties spoedig de bestaande onzekerheden rond cryptocurrencies weg zullen nemen, aangezien de Centrale Bank van Iran (CBI) eind september haar officiële standpunt over de kwestie zal uitspreken.

Op dit moment worden crypto-activiteiten verboden door Iraanse banken en kredietinstellingen, als gevolg van de zorgen over witwaspraktijken die ontstonden in december 2017.

Iran heeft bevestigd dat het haar eigen door de staat uitgegeven token wil creëren om de komende Amerikaanse sancties te omzeilen, meldde PressTV in juli. Ook zou een eigen token helpen om “de overdracht van geld, van en naar overal ter wereld, te vergemakkelijken”.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Bron: Crypto Insiders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Utrecht, 1 september 2020

Hashmania.nl stopt!

Beste lezer,

Bedankt voor je bezoek aan onze webshop. Wij zijn momenteel gesloten en nemen geen nieuwe bestellingen meer aan.

Wij danken jullie hartelijk voor het vertrouwen.

Support vragen mbt tot miners die nog onder garantie zijn kunnen worden gestuurd aan support@hashmania.nl

Bedankt!

Groet,

Hashmania.nl

 

%d bloggers liken dit: