Zuidoost-Azië gaat ‘Crypto Valley of Asia’ bouwen Leave a comment

Zuid-Korea, Thailand en de Filipijnen zijn van plan een nieuw ‘crypto-valley’ te gaan bouwen na het succes van een dergelijke blockchain-vriendelijke omgeving in Zwitserland en Malta, zo meldt het Aziatische Nikkei.

Het “Crypto Valley of Asia” zou een $100 miljoen blockchain-hub moeten worden. De Cagayan Economic Zone Authority (CEZA), verantwoordelijk voor het bouwen van de vallei, geeft aan dat zij van minstens 25 IT-bedrijven support hebben ontvangen. Zij willen gezamenlijk een internet datacenter, een zelfonderhoudende stroomvoorziening en een blockchain-academie voor opleidingen gaan realiseren.

Raul Lambino, CEO van CEZA, zegt dat het project 10.000 banen op zal leveren:

De overweldigende belangstelling van buitenlandse bedrijven in cryptocurrency die zich willen vestigen in deze vallei heeft onze verwachtingen overtroffen.

Lito Villaneuva, voorzitter van de FintechAlliance, zegt dat concurrentie tussen de Aziatische landen heeft geleid tot de uiteindelijke bouwplannen voor de vallei:

Met deze startups komen enorme investeringen de portfolio’s binnen. Natuurlijk wil elk land een graantje meepikken. Het combineren van actoren in blockchain met regelgeving en potentiële investeringsmogelijkheden zal het spel zeker spannender maken.

Thailand heeft, net als de meeste andere landen in Zuidoost-Azië, het afgelopen jaar de handel in cryptocurrency fel aangepakt. Een paar maanden geleden gaf de regering aan zwaar belasting te gaan heffen op cryptocurrency en exchanges. Toch lijkt daar nu, mogelijk door de progressieve houding tegenover crypto vanuit Zuid-Korea en de Filipijnen, verandering in te komen.

Vorige maand kondigde de CEZA aan dat zij in de Filipijnen 25 vergunningen voor cryptocurrency-exchanges gaat aanbieden voor belastingvrijstelling en andere voordelen.

Hoewel Japan nog voorop ligt in Azië als het om blockchain gaat, wil Zuid-Korea de nieuwe koploper worden. Onlangs kondigde de Zuid-Koreaanse regering aan een biljoen won ($511 miljard) in blockchain te gaan investeren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Bron: Crypto Insiders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Utrecht, 1 september 2020

Hashmania.nl stopt!

Beste lezer,

Bedankt voor je bezoek aan onze webshop. Wij zijn momenteel gesloten en nemen geen nieuwe bestellingen meer aan.

Wij danken jullie hartelijk voor het vertrouwen.

Support vragen mbt tot miners die nog onder garantie zijn kunnen worden gestuurd aan support@hashmania.nl

Bedankt!

Groet,

Hashmania.nl

 

%d bloggers liken dit: