Hashrate Bitcoin-mining stijgt enorm Leave a comment

Niet alleen de prijs van Bitcoin (BTC) heeft in de afgelopen week een stijgende lijn vertoont. Terwijl de BTC-prijs terugkeerde tot boven de $7.000, is haar hashrate ook met meer dan 40% gestegen deze maand, en steeg het alleen al in de afgelopen twee dagen met ongeveer 35%. De hashrate (de rekenkracht van het Bitcoin-netwerk) heeft de 60 triljoen hashes per seconde overtroffen en vestigt daarmee een nieuw record.

De toegenomen hashrate kan aan verschillende potentiële factoren worden toegeschreven. Een aannemelijke verklaring is dat er ergens op de wereld een gigantische mining-onderneming online is gegaan. Mocht dat het geval zijn, dan zou dat betekenen dat één enkele mining-faciliteit een schrikbarende 10 miljoen terahashes vertegenwoordigt.

Een andere mogelijkheid is dat Bitmain, ‘s werelds grootste leverancier van mining-hardware, haar eigen mining-farms heeft uitgerust met haar nieuwste (tot drie keer snellere) generatie (S11) van BTC-mining apparatuur. Bitmain staat er om bekend haar nieuwe apparaten eerst zelf een lange tijd te gebruiken, voordat het deze op de markt brengt.

Wat de reden voor de snelle stijging van de hashrate ook mag zijn, het geeft aan dat er veel geld geïnvesteerd wordt in Bitcoin-mining. Eerder deze maand werd al duidelijk dat BTC-mining niet meer is weggelegd voor de zolderkamertjes en dat het alleen nog rendabel is voor de grote spelers.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Bron: Crypto Insiders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Utrecht, 1 september 2020

Hashmania.nl stopt!

Beste lezer,

Bedankt voor je bezoek aan onze webshop. Wij zijn momenteel gesloten en nemen geen nieuwe bestellingen meer aan.

Wij danken jullie hartelijk voor het vertrouwen.

Support vragen mbt tot miners die nog onder garantie zijn kunnen worden gestuurd aan support@hashmania.nl

Bedankt!

Groet,

Hashmania.nl

 

%d bloggers liken dit: