Uitgestorven Canadees dorp ziet mogelijk nieuwe toekomst door crypto mining Leave a comment

De uitgestorven en verlaten dorpen van het Canadese platteland blijken een aantrekkelijke locatie te zijn voor de Bitcoin (BTC) miners. Zo maken het koude klimaat en de overvloed aan energiebronnen het een ideale locatie voor deze industrie.

Decentralisatie op het platteland

Een van deze dorpen is Ocean Falls in British Columbia. Het dorp was ooit een bedrijvige aangelegenheid met een houtmolen in het midden van alle bezigheden. De molen produceerde papier, maar is in de jaren ‘80 gestopt met verdere productie. Als gevolg hiervan begonnen de kleine industrieën rond de molen langzamerhand ook te vervallen en liep de populatie van het dorp terug; waar Ocean Falls ooit een populatie van 5000 genoot heeft het tegenwoordig nog maar zo’n 100 inwoners, zo meldt Bloomberg.

Desalniettemin heeft een ondernemer genaamd Kevin Day een nieuw gebruik gevonden voor de molen; hij heeft honderden kleine computers geïnstalleerd als onderdeel van een nieuwe cryptocurrency mining installatie. Day’s bedrijf, Ocean Falls Blockchain, was aangetrokken tot het dorp vanwege haar overvloed aan hydro-elektrische energie: de molen werd namelijk aangedreven door een dam die nog steeds in staat is om zo’n 13 megawatt aan elektriciteit op te wekken. Hoewel de dam energie levert aan zowel Ocean Falls als twee omliggende dorpen, wordt tweederde van haar capaciteit niet benut.

Een aantrekkelijk aanbod dus. Toch betekent het feit dat Ocean Falls afgelegen ligt, dat veel industrieën zich er simpelweg niet kunnen huisvesten. Echter produceert BTC mining geen fysieke producten, wat betekent dat het geen logistieke eisen stelt aan de locatie.

Het opzetten van de mining operatie is makkelijker gezegd dan gedaan. Het heeft alsnog 2 jaar geduurd voordat de mining operatie operationeel was in de oude molen en pas deze zomer waren de servers aangezet. In deze tijd zijn crypto prijzen hevig gefluctueerd.

Het is nog onduidelijk wat voor impact de mining operatie zal hebben op het dorp; datacenters vereisen namelijk maar weinig onderhoud en hebben geen honderden of duizenden werknemers nodig om te kunnen opereren. Mogelijk zal Ocean Falls dus maar een kleine tot geen impact ervaren in haar lokale economie.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Bron: Crypto Insiders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Utrecht, 1 september 2020

Hashmania.nl stopt!

Beste lezer,

Bedankt voor je bezoek aan onze webshop. Wij zijn momenteel gesloten en nemen geen nieuwe bestellingen meer aan.

Wij danken jullie hartelijk voor het vertrouwen.

Support vragen mbt tot miners die nog onder garantie zijn kunnen worden gestuurd aan support@hashmania.nl

Bedankt!

Groet,

Hashmania.nl

 

%d bloggers liken dit: