Bitcoin hashrate verdubbelt ondanks 80% prijsdaling Leave a comment

De crypto markten hebben een moeilijk jaar gehad met voornamelijk grote sell-offs over de afgelopen maanden. Echter, volgens de Wall Street investment firma Fundstrat is de hashpower van Bitcoin (BTC) verdubbeld over de afgelopen 4 maanden. In zijn tweet legt Sam Doctor, analyst bij Fundstrat, uit dat ‘breakeven’ ondertussen hoger ligt dan voorheen:

Ondanks de BTC bearmarkt, hashpower verdubbeld sinds mei tot 57 EH/s – zelfs met upgrades aan bestaande uitrusting betekent bijna 1GW aan energie consumptie vs 5.2GW in mei ‘18. Breakeven nu op $7.300 ($5.300 cash BE) vs $6.000 in mei – mining wordt FCF -ive

Fundstrat’s hoofd van onderzoek Thomas Lee beaamt de onderzoeksresultaten van de Dcotor. Volgens eerder commentaar van Lee verhandelt BTC vaak rond 2,5 keer de breakeven-waarde over haar gehele geschiedenis. Een mogelijke indicatie dus van een upside voor BTC.

Ondanks het feit dat crypto prijzen met meer dan 80% gedaald zijn in het afgelopen jaar blijft de activiteit onder miners exponentieel groeien. Hoe moeilijk het minen is wordt bepaald door hoe makkelijk het is om een ‘hash’ te vinden. Dit hangt op haar beurt weer samen met de hashrate van de meest dominante cryptocurrency. Zijn er bijvoorbeeld minder mensen BTC aan het minen, dan daalt de hashrate en zal het minen ook makkelijker worden en vice versa.

Als het moeilijker wordt om te minen is het ook moeilijker om een block te vinden, wat tevens de omzet van miners verlaagt. Gezien de omzet per block om de 4 jaar wordt aangepast zal er dus vaak een wanverhouding zijn in de omzet die wordt gegenereerd met BTC mining. Dit vanwege het constant veranderen van de moeilijkheidsgraad.

Met een constante omzet per block maar een toenemende moeilijkheidsgraad van het minen zal dus ook minder BTC worden gewonnen per miner. Als BTC-prijzen zakken zal dit de miners nog verder benadelen. Het is normaal gezien dus de verwachting dat met een prijsdaling van BTC de hashrate ook omlaag zal gaan.

De toename in hashrate over de laatste 4 maanden staat dus in tegenstelling tot de daling van meer dan 80% in BTC-prijzen. Miners zijn dus nog steeds bereid om hun operaties verder uit te breiden. Dit ondanks de lagere omzet en winstmarges die miners behalen in een bearmarkt.

In een recente blogpost liet BitMEX weten dat het hier waarschijnlijk om strategische manoeuvres gaat van Bitmain, de grootste miner in de crypto sector. Volgens BitMEX houdt Bitmain een lage winst strategie aan om zo de competitie uit de markt te kunnen persen. Volgens BitMEX is het doorzetten van de strategie ook de waarschijnlijke reden achter de IPO van Bitmain.

De toename in hashrate levert dus goed nieuws voor Bitcoin. Het laat zien dat de miners vooralsnog genoeg vertrouwen hebben om hun operaties door te zetten of zelfs uit te breiden. Ook wordt het BTC-netwerk hierdoor sterker en beter bestand tegen aanvallen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Bron: Crypto Insiders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Utrecht, 1 september 2020

Hashmania.nl stopt!

Beste lezer,

Bedankt voor je bezoek aan onze webshop. Wij zijn momenteel gesloten en nemen geen nieuwe bestellingen meer aan.

Wij danken jullie hartelijk voor het vertrouwen.

Support vragen mbt tot miners die nog onder garantie zijn kunnen worden gestuurd aan support@hashmania.nl

Bedankt!

Groet,

Hashmania.nl

 

%d bloggers liken dit: