Doet IJsland afstand van haar Bitcoin-mining industrie? Leave a comment

De crypto-industrie in IJsland gaat verschuiven van crypto-mining naar pure blockchain-bedrijven. Althans, zo voorspellen een aantal experts uit de IJslandse crypto-wereld in een interview met nieuwssite Red Herring.

Crypto-mining was erg populair in IJsland, mede dankzij een lage PUE-waarde (Power Usage Effectiveness) die aangeeft dat het stroomverbruik veel efficiënter is dan in de rest van Europa. Dat gegeven trok veel internationale mining-bedrijven zoals Genesis en BitFury naar het land. Tevens was er in IJsland veel interesse in Bitcoin na de financiële crisis in 2008 toen Ijsland’s nationale munt, de kroon, 60% van haar waarde verloor. Toen Bitcoin dit jaar sterk in waarde daalde werd er gevreesd dat de Bitcoin-mining industrie in IJsland zou instorten.

Halldór Jörgensson, voorzitter van het Borealis Datacenter in Reykjavik, vertelt in het interview met Red Herring dat de crypto-industrie in IJsland aan het veranderen is.

De vraag is aan het verschuiven in de richting van pure blockchain-bedrijven. Je zou kunnen zeggen dat de Bitcoin-golf, de grote vraag naar Bitcoin, ons heeft geholpen om heel snel uit te breiden, omdat er echt agressieve en geïnteresseerde partijen waren die dingen voor elkaar wilden krijgen en we slaagden erin om de uitbreidingen door te voeren. We zijn ervan overtuigd dat het hele Bitcoin-gedoe is gedaald tot een niveau dat niet zo uitbundig is als een jaar geleden. We geloven dat er een nieuwe golf zal komen die gebruik zal maken van de infrastructuren die zijn opgebouwd tijdens de Bitcoin-mijn fase.

Aldus Jörgensson. In ijsland staan vijf van ‘s werelds grootste crypto-mining bedrijven. Het bedrijf Genesis zou de grootste stroomafnemer van het land zijn. Vorige maand gebruikte Dr. Katrina Kelly-Pitou IJsland nog als positief voorbeeld van crypto-mining gezien het land op bijna 100% hernieuwbare stroom draait.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

The post Doet IJsland afstand van haar Bitcoin-mining industrie? appeared first on Crypto Insiders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Utrecht, 1 september 2020

Hashmania.nl stopt!

Beste lezer,

Bedankt voor je bezoek aan onze webshop. Wij zijn momenteel gesloten en nemen geen nieuwe bestellingen meer aan.

Wij danken jullie hartelijk voor het vertrouwen.

Support vragen mbt tot miners die nog onder garantie zijn kunnen worden gestuurd aan support@hashmania.nl

Bedankt!

Groet,

Hashmania.nl

 

%d bloggers liken dit: