BitMEX onderzoek: Bitmain heeft $400 miljoen verloren in afgelopen kwartaal Leave a comment

Bitcoin-mining gigant Bitmain heeft het afgelopen kwartaal waarschijnlijk bijna $400 miljoen verloren. Dit blijkt uit een nieuw rapport van BitMEX Research.

Het rapport, genaamd ‘Unboxing Bitmain’s IPO Part 2’, is het vervolg op een eerder rapport waarin al naar voren kwam dat Bitmain waarschijnlijk $328 miljoen had verloren door te investeren in Bitcoin Cash.

Ondanks geruchten dat Bitmain failliet zou gaan en haar initial public offering (IPO) op de Hong Kong Stock Exchange (HKEX) niet meer door zou gaan, heeft de crypto-miner gisteren toch documenten voor de IPO ingediend. Ondanks dat veel informatie over Bitmain uit de publieke versies van deze documenten is weggelaten, was er toch genoeg data voor BitMEX om doorheen te spitten.

bitmex_onderzoek_bitmain_heeft_400_miljoen_dollar_verloren_afgelopen_kwartaal_IPO_document

Uit de documenten blijkt dat Bitmain $742 miljoen nettowinst in de eerste helft van 2018 heeft geboekt. Uit een eerder onderzoek van Fortune bleek dat Bitmain al $1,1 miljard winst in het eerste kwartaal van 2018 had geboekt. Dat zou dus moeten betekenen dat Bitmain $395 miljoen in het tweede kwartaal heeft verloren om op deze $742 miljoen uit te komen.

Bitmain geeft in de documenten aan dat de slechte kwartaalresultaten door de dalende marktkoersen komt. Bitmain zou grote orders in het begin van het jaar geplaatst hebben met de verwachting dat de cryptocurrency-koersen zouden blijven stijgen alsmede de vraag naar crypto-mining bedrijven.

Begin 2018 verwachtten we een sterke marktgroei voor hardware voor cryptocurrency-mining in 2018 als gevolg van de opwaartse trend van de koers van cryptocurrencies sinds het vierde kwartaal van 2017, en we hebben een groot aantal bestellingen bij onze productiepartners geplaatst in reactie op de verwachte aanzienlijke groei. In de eerste helft van 2018 was er echter sprake van aanzienlijke volatiliteit in de marktprijs van cryptocurrencies.

Ondanks verslechterde mining-markt en de geruchten dat het slecht gaat met Bitmain, concludeert BitMEX Research in haar rapport dat Bitmain een sterke positie blijft behouden ten opzichte van haar concurrenten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

The post BitMEX onderzoek: Bitmain heeft $400 miljoen verloren in afgelopen kwartaal appeared first on Crypto Insiders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Utrecht, 1 september 2020

Hashmania.nl stopt!

Beste lezer,

Bedankt voor je bezoek aan onze webshop. Wij zijn momenteel gesloten en nemen geen nieuwe bestellingen meer aan.

Wij danken jullie hartelijk voor het vertrouwen.

Support vragen mbt tot miners die nog onder garantie zijn kunnen worden gestuurd aan support@hashmania.nl

Bedankt!

Groet,

Hashmania.nl

 

%d bloggers liken dit: