Cryptocurrency mining bedrijf Bitfury overweegt beursgang Leave a comment

Bitfury, een groot Europees crypto-mining bedrijf, overweegt een beursgang, zo meldt Bloomberg op 25 oktober.

Volgens Bloomberg onderzoek Bitfury momenteel verschillende opties voor het blockchain-bedrijf. Bitfury zou contact hebben met internationale investeringsbanken en zou van plan zijn al volgend jaar een Initial Public Offering (IPO) te houden in Amsterdam, Londen of Hong Kong.

De beursnotering zou de eerste echte beursgang zijn van een Europees blockchain-bedrijf. De waarde van Bitfury zou hiermee van zo’n $3 miljard naar $5 miljard kunnen stijgen in de komende twee jaar; afhankelijk natuurlijk van de ontwikkelingen in de crypto-industrie.

Bitfury werd opgericht in 2011 en is uitgegroeid tot een van de grootste crypto-miners ter wereld en de grootste buiten de Chinese grenzen. Het bedrijf heeft kantoren in Amsterdam, Londen, Hong Kong en de Verenigde Staten. Het heeft datacentra staan in IJsland, Noorwegen, Canada en Georgië. Naast crypto-mining ontwikkelt het bedrijf ook blockchain-technologie en bouwt het zelf chips voor mining doeleinden.

Bitmain, een Chinees crypto-mining bedrijf dat nog vele malen groter is dan Bitfury, kondigde vorige maand nog aan dat zij een IPO zal houden in Hong Kong. Experts verwachten dat het bedrijf $3 miljard op zal kunnen halen.

Toch lijken crypto-miners het niet zo goed te doen dit jaar als voorheen werd verwacht. Het aantal particuliere crypto-miners is zwaar afgenomen, Nvidia lijkt uit de markt te zijn gestapt en er waren zelfs geruchten dat het grote Bitmain op het punt stond om failliet te gaan.

Bloomberg meldt dat bedrijven via IPO’s $168 miljard hebben opgehaald dit jaar. Europese bedrijven zijn gemiddeld met 2,9% gegroeid, Noord-Amerikaanse met 9,1% en Aziatische met 4,4%.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

The post Cryptocurrency mining bedrijf Bitfury overweegt beursgang appeared first on Crypto Insiders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Utrecht, 1 september 2020

Hashmania.nl stopt!

Beste lezer,

Bedankt voor je bezoek aan onze webshop. Wij zijn momenteel gesloten en nemen geen nieuwe bestellingen meer aan.

Wij danken jullie hartelijk voor het vertrouwen.

Support vragen mbt tot miners die nog onder garantie zijn kunnen worden gestuurd aan support@hashmania.nl

Bedankt!

Groet,

Hashmania.nl

 

%d bloggers liken dit: