Blockchain-platform oliehandel VAKT gelanceerd Leave a comment

VAKT, het op blockchain-technologie gebaseerde handelsplatform dat de handel tussen grote oliemaatschappijen zoals Shell en BP en handelsfima’s zou kunnen helpen om de kosten drastisch te verlagen en twee weken geleden al aangekondigd werd, is vanaf afgelopen woensdag operationeel. Dat blijkt uit een persbericht dat op donderdag 29 november vrijgegeven werd.

Met de lancering van VAKT, waarvan ABN AMRO en ING tot de grootste aandeelhouders behoren, kunnen oliemaatschappijen en handelsfirma’s volgens Reuters nu “voor het eerst deals over ruwe olie afsluiten op een live blockchain-platform, waardoor de oliemarkt revolutionair veranderd zou kunnen worden”. VAKT zou grote spelers in de industrie in staat moeten stellen om van omslachtig papierwerk over te stappen naar smart contracts, waardoor de tijd die wordt besteed aan operaties wordt verminderd en de handel efficiënter wordt.

Uit het persbericht blijkt dat naast Shell en BP ook de Noorse energieonderneming Equinor, de Zwitserse grondstoffenhandelaar Gunvor en het eveneens Zwitserse Mercuria aangesloten zijn bij VAKT. Deze bedrijven zullen aanvankelijk de enige gebruikers van het platform zijn, maar begin volgend jaar ook toegankelijk worden voor andere spelers. In de toekomst hoopt VAKT uit te breiden van olie naar “alle fysiek verhandelde energieproducten”. John Jimenez, Interim CEO van VAKT, verklaart het volgende in het persbericht:

We zijn overweldigd door de reacties die we kregen op het concept van VAKT. De lancering van onze eerste markt met zulke hoogwaardige eerste gebruikers is een moment van verandering voor ons en de industrie. Maar het is nog maar het begin: het succes van een blockchain-solution hangt af van wijdverspreide acceptatie en we kijken er naar uit om het ecosysteem te laten groeien.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

The post Blockchain-platform oliehandel VAKT gelanceerd appeared first on Crypto Insiders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Utrecht, 1 september 2020

Hashmania.nl stopt!

Beste lezer,

Bedankt voor je bezoek aan onze webshop. Wij zijn momenteel gesloten en nemen geen nieuwe bestellingen meer aan.

Wij danken jullie hartelijk voor het vertrouwen.

Support vragen mbt tot miners die nog onder garantie zijn kunnen worden gestuurd aan support@hashmania.nl

Bedankt!

Groet,

Hashmania.nl

 

%d bloggers liken dit: