VanEck, SolidX en CBOE bespraken Bitcoin-ETF tijdens gesprek met de SEC Leave a comment

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft maandag 26 november om de tafel gezeten met VanEck, Solid X en CBOE over de veelbesproken Bitcoin-ETF (exchange-traded fund), zo blijkt uit een memorandum gepubliceerd door de SEC op 28 november.

De langverwachte Bitcoin-ETF aanvraag werd in juni 2018 door het Amerikaanse investeringsbureau VanEck en het blockchain-bedrijf SolidX ingediend bij de SEC voor een beursnotering op de Chicago Board Options Exchange (CBOE). De SEC heeft haar oordeel omtrent de ETF sinds augustus meerdere malen uitgesteld en moet deze definitief geven op 27 februari 2019. Andere Bitcoin-ETF aanvragen waren al eerder dit jaar afgekeurd door de SEC.

Leden van VanEck, SolidX en CBOE vergaderden met leden van SEC’s afdeling voor bedrijfsfinanciering, handel en markten, economie en risicoanalyse en de algemene juridisch adviseur. Er werd gesproken over waarom de SEC deze Bitcoin-ETF aanvraag goed zou moeten keuren. Het voornaamste argument dat gebruikt werd was de vergelijking van Bitcoin (BTC) met traditionele activa markten als goud, zilver en olie, die wel een ETF hebben.

Door een vector error-correctie (VEC) model te gebruiken beargumenteren de voorstanders dat de Bitcoin koers nauw verbonden is aan de spot- en futures-markt en dat, net als goud en zilver, Bitcoin een “goed functionerende kapitaalmarkt is”:

Het empirische bewijs geeft aan dat de spot- en futures-prijzen ‘cointegrated’ zijn, wat aangeeft dat de spot- en futures-prijzen nauw met elkaar verbonden zijn

Tevens werden er zorgen over marktmanipulatie besproken. De SEC heeft meerdere malen marktmanipulatie benoemd als een van de voornaamste punten voor haar terughoudendheid als het gaat om een Bitcoin-ETF. De bedrijven beargumenteren dat de Bitcoin markt juist resistenter is dan de toezichthouders beweren:

Verschillende eigenschappen van Bitcoin en het onderliggende ecosysteem maken het minder gevoelig voor manipulatie dan andere markten die ten grondslag liggen aan reeds goedgekeurde Exchange Traded Products (ETP).

Voor veel andere markten kan handel met voorkennis tot marktmanipulatie leiden via informatie over productie of de “ontdekking van een nieuwe bron.” Dat is vrijwel onmogelijk met Bitcoin omdat de inflatie vastligt en transparant is:

Manipulatie van de Bitcoin-prijs op een enkele locatie vereist manipulatie van de wereldwijde Bitcoin-prijs om effectief te zijn. Bitcoin is daarom niet vatbaarder voor manipulatie dan andere handelsgoederen, vooral in vergelijking met andere goedgekeurde ETP-referentie activa.

Ondanks de bovengenoemde ontmoeting zei SEC voorzitter Jay Clayton een dag later in een interview tijdens de Consensus Invest conferentie dat hij een ETF pas zal goedkeuren als de cryptocurrency-markt voldoet aan bepaalde veiligheidseisen.

De SEC maakte een paar dagen geleden bekend dat het prof bokser Floyd Mayweather en DJ Khaled beboet heeft voor het promoten van frauduleuze initial coin offerings (ICO).

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

The post VanEck, SolidX en CBOE bespraken Bitcoin-ETF tijdens gesprek met de SEC appeared first on Crypto Insiders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Utrecht, 1 september 2020

Hashmania.nl stopt!

Beste lezer,

Bedankt voor je bezoek aan onze webshop. Wij zijn momenteel gesloten en nemen geen nieuwe bestellingen meer aan.

Wij danken jullie hartelijk voor het vertrouwen.

Support vragen mbt tot miners die nog onder garantie zijn kunnen worden gestuurd aan support@hashmania.nl

Bedankt!

Groet,

Hashmania.nl

 

%d bloggers liken dit: