November blijkt Bitcoin’s slechtste maand sinds 2011 Leave a comment

November is over en ook Bitcoin (BTC) wist de maand te doorkomen, al dan niet geheel ongeschonden; de maand bleek, qua koerswaarde, de slechtste maand in zeven jaar te te zijn. De dominantste coin onder de cryptocurrencies daalde met bijna 40% en wist hiermee de hele crypto-markt naar een nieuw jaarlijks dieptepunt te brengen.

BTC starte de maand rond de $6.500 op 1 november en eindigde de maand op $4.280. CNBC duidde erop dat de daling van 37% de slechtste prestatie is sinds Bitcoin met zo’n 39% daalde rond april 2011. Als men ook de hoogste en laagste prijzen kijkt zijn de prestaties nog schrijnender; binnen enkele weken daalde BTC met zo’n 45%, van $6.500 naar $3.600.

Qua marktwaarde verloor BTC zo’n $40 miljard, van zo’n $113 miljard rond 1 november naar $74 miljard aan het einde van de maand. Tijdens een interview met CNBC legde Genesis Global Trading CEO Michael Moro uit dat er niet veel meer nodig was voor het instorten van de koers toen de prijs eenmaal het weerstandsniveau van $5.800 had doorbroken:

Het is nog onduidelijk of dit een bodem is of simpelweg een korte periode van rust voordat de volgende daling er aankomt, maar kopers blijven cash vasthouden voor het geval dat het verder daalt. Hoewel de split [Bitcoin Cash] op een andere blockchain plaatsvond was er zeker sprake van spill-over effecten op andere cryptos, waaronder ook Bitcoin

Bitcoin was echter niet de enige crypto die het slecht deed. Zowat alle cryptocurrencies werden in november getroffen; zo daalde Ethereum met zo’n 42% van $200 naar $117. Kijkend naar de hoogste en laagste prijzen zijn de prestaties nog somberder, met een daling van zo’n 53% van $220 naar $103.

Bitcoin loopt als sinds haar geboorte voor op de andere cryptocurrencies qua prijsbewegingen. Gedurende november was het verlies echter opmerkelijk. Zo was het totale verlies in de marktwaarde van crypto’s zo’n $70 miljard toen meer dan een derde van de markt werd weggevaagd binnen een week.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

The post November blijkt Bitcoin’s slechtste maand sinds 2011 appeared first on Crypto Insiders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Utrecht, 1 september 2020

Hashmania.nl stopt!

Beste lezer,

Bedankt voor je bezoek aan onze webshop. Wij zijn momenteel gesloten en nemen geen nieuwe bestellingen meer aan.

Wij danken jullie hartelijk voor het vertrouwen.

Support vragen mbt tot miners die nog onder garantie zijn kunnen worden gestuurd aan support@hashmania.nl

Bedankt!

Groet,

Hashmania.nl

 

%d bloggers liken dit: