Zal de Bitcoin geschiedenis zich herhalen? Leave a comment

Nadat velen er enkele maanden geleden toch echt wel van overtuigd waren dat de bodem voor Bitcoin (BTC) wel een keer bereikt was, is inmiddels duidelijk dat dat bij lange na niet het geval was. Veel beleggers in cryptocurrency die begin dit jaar de markt betraden hebben sindsdien niets anders dan een langdurige bear markt mogen aanschouwen. Het is echter goed om te beseffen dat Bitcoin in een eerder stadium een minstens net zo lang durende bear markt heeft ondervonden en de grafiek van de ‘cryptowinter’ van 2014-2015 doet sterk denken aan die van het afgelopen jaar.

zal_de_geschiedenis_zich_herhalen_grafiek

Vanaf het toenmalige hoogtepunt van $1.124 eind november 2013 tot het dieptepunt van die bear markt in januari 2015 met $175 verloor Bitcoin 84% aan waarde. Het huidige verlies vanaf het hoogste punt ooit $20.078 op 17 december 2017) tot het jaarlijkse dieptepunt van $3.585 op 25 november jl. bedraagt 82%. Aan het einde van de crypto-winter daalde Bitcoin in de eerste twee weken van 2015 met 44% tot een dieptepunt van $175. In eenzelfde tijdsbestek en met eenzelfde percentage daalde Bitcoin afgelopen maand vanaf 14 november van rond de $6.350 af tot het nieuwe jaarlijkse dieptepunt van onder de $3.600.

De gelijkenis hoeft natuurlijk niet te betekenen dat de bodem voor Bitcoin nu écht bereikt is, maar het is wel zo dat na het dieptepunt in januari 2015 Bitcoin zich opmaakte voor een bull markt die tot eind vorig jaar zou duren. Daarbij bleef het voor het grootste gedeelte van 2015 tussen de $220 en $290 schommelen voordat het zich vanaf oktober dat jaar richting de $500 bewoog. Ook valt niet te ontkennen dat ná de langdurige crypto-winter van 2014-2015 het eerdere hoogtepunt van $1.125, weliswaar twee jaar later, overstegen werd.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

The post Zal de Bitcoin geschiedenis zich herhalen? appeared first on Crypto Insiders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Utrecht, 1 september 2020

Hashmania.nl stopt!

Beste lezer,

Bedankt voor je bezoek aan onze webshop. Wij zijn momenteel gesloten en nemen geen nieuwe bestellingen meer aan.

Wij danken jullie hartelijk voor het vertrouwen.

Support vragen mbt tot miners die nog onder garantie zijn kunnen worden gestuurd aan support@hashmania.nl

Bedankt!

Groet,

Hashmania.nl

 

%d bloggers liken dit: