Elon Musk cryptocurrency oplichterij wordt steeds creatiever Leave a comment

Elon Musk blijkt een van de meest gulle crypto-investeerders te zijn, althans, als je de vele neppe Twitter pagina’s mag geloven. Al enige tijd gebruiken crypto-oplichters Musk’s naam om goedgelovige Twitteraars van hun cryptos te ontdoen.

Vaak gebeurt dit via een nep bericht op Twitter waarin wordt verkondigd dat Musk cryptocurrencies weggeeft, waarna de gebruiker gevraagd wordt om een kleine hoeveelheid crypto te versturen, zodat het nietsvermoedende slachtoffer vervolgens crypto van Musk kan ontvangen; wat natuurlijk nooit gebeurt.

Het blijkt dat de oplichters niet stil zitten en tegenwoordig nog geraffineerder te werk gaan. Zo heeft een oplichter of groep van oplichters een complete website gemaakt met de naam spacex.delivery (welke inmiddels uit de lucht is) ten behoeve van deze criminele praktijken.

elon_musk_cryptocurrency_oplichterij_wordt_steeds_creatiever_afbeelding_1

Op de website was ook een nep Ethereum transactie log te vinden. Deze lijst van transacties verschilt sterk van de werkelijke transactie geschiedenis:

elon_musk_cryptocurrency_oplichterij_wordt_steeds_creatiever_afbeelding_2

Het verschil zit ‘m voornamelijk in het gebrek aan uitgaande transacties in de neppe lijst. De vraag is ook of alle binnenkomende transacties echt zijn; er waren namelijk wel meerdere transacties te vinden die aan het genoemde minimumbedrag voldoen.

De oplichterij verliep verder op een vrij standaard wijze, met een blogpost op Medium compleet met nep commentaar. Zo claimde een gebruiker dat hij of zij zo’n 30 Ethereum had ontvangen (hoewel er geen dergelijke stortingen te vinden zijn in de lijst van transacties).

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

The post Elon Musk cryptocurrency oplichterij wordt steeds creatiever appeared first on Crypto Insiders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Utrecht, 1 september 2020

Hashmania.nl stopt!

Beste lezer,

Bedankt voor je bezoek aan onze webshop. Wij zijn momenteel gesloten en nemen geen nieuwe bestellingen meer aan.

Wij danken jullie hartelijk voor het vertrouwen.

Support vragen mbt tot miners die nog onder garantie zijn kunnen worden gestuurd aan support@hashmania.nl

Bedankt!

Groet,

Hashmania.nl

 

%d bloggers liken dit: