Minder Bitcoin (BTC)-miners kan risico’s met zich meebrengen Leave a comment

Nadat de prijs van Bitcoin (BTC) halverwege vorige maand een duik tot onder de $4.000 maakte, bleek het voor veel miners vanwege het hoge elektriciteitsverbruik niet langer rendabel te zijn om hun apparatuur aan te laten staan. Sindsdien hebben volgens Mao Shixing, mede-oprichter van F2Pool (een van de grootste mining pools ter wereld) tot wel 800.000 miners hun apparatuur uitgeschakeld.

Vandaag kwam Bitcoin opnieuw onder de $4.000 uit, maar de problemen zijn misschien nog maar het begin, omdat verdere dalingen een domino-effect dreigen te veroorzaken. Reeds twee weken terug waarschuwde Colin LeMahieu, oprichter van Nano voor een mogelijke neerwaartse spiraal bij proof-of-work (PoW) systemen:

Doordat vele miners hun apparatuur uitgeschakeld hebben is de hashrate (de rekenkracht van computers die de de blockchain draaiende houden) van Bitcoin gedaald. Om de twee weken wordt de moeilijkheidsgraad voor het minen naar BTC aangepast om de standaard block-tijden van 10 minuten te behouden. Zodoende ondervond Bitcoin vandaag de op een na grootste daling in de moeilijkheidsgraad van het minen:

Hoewel dat misschien goed nieuws is voor grote miners, brengt de lagere moeilijkheidsgraad mogelijk ook risico’s met zich mee. Wanneer er minder gemined wordt is er een grotere kans dat verschillende miners samen gaan werken om een zogenaamde 51% attack uit te voeren, waarbij de beherende miners transacties om kunnen keren en kunnen voorkomen dat nieuwe transacties, mogelijk met miljarden in andermans geld, bevestigd worden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

The post Minder Bitcoin (BTC)-miners kan risico’s met zich meebrengen appeared first on Crypto Insiders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Utrecht, 1 september 2020

Hashmania.nl stopt!

Beste lezer,

Bedankt voor je bezoek aan onze webshop. Wij zijn momenteel gesloten en nemen geen nieuwe bestellingen meer aan.

Wij danken jullie hartelijk voor het vertrouwen.

Support vragen mbt tot miners die nog onder garantie zijn kunnen worden gestuurd aan support@hashmania.nl

Bedankt!

Groet,

Hashmania.nl

 

%d bloggers liken dit: