Cryptocurrency whales vergroten hun Ethereum (ETH) voorraad Leave a comment

De crypto-markt van de afgelopen maanden is ongenadig geweest voor menig investeerder. De koerswaarde van de leidende cryptocurrency Bitcoin staat zo’n 80% lager dan aan het begin van het jaar en vele andere cryptocurrencies nog veel lager. Toch blijkt uit blockchain data van Ethereum dat de grotere investeerders, whales, juist blijven inkopen.

Volgens een onderzoek van Diar hebben de wallets van whales in de loop van 2018 dusdanig veel Ether (ETH) vergaard dat ze gemiddeld zo’n 80% meer bezitten dan in januari. Rond eind november bevatten de wallets zo’n 20 miljoen ETH ter waarde van zo’n $2,2 miljard – bijna 20% van het totaal aan circulerende ETH.

cryptocurrency_whales_vergroten_hun_voorraad_grafiek

Volgens Diar komt deze grote toename vooral doordat investeerders niet langer geïnteresseerd zijn in ICO-tokens, die dit jaar de slechtste prestaties ooit hebben geleverd. Hiernaast is er ook de toenemende druk van de Amerikaanse SEC en andere instanties op ICO’s plus het feit dat een groot deel van ICO-projecten geen daadwerkelijk product weet te leveren. Dusdanig blijkt dat 86% van ICO-tokens minder waard is dan tijdens de listing. 

Volgens Diar beginnen veel investeerders die hun ETH diversificeerden via ERC-20 tokens dit juist weer om te keren door ETH te kopen:

De grote toename in het ETH bezit van actieve whales is dus hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door het verlaten van de token investeringen, waarvan de meeste gekoppeld zijn aan ETH, dat gekelderd is vergeleken met de start van het jaar.

Ook moet worden opgemerkt dat de toename in de bezittingen van de whales niet betekent dat er ook meer whales zijn. Sinds januari is namelijk het aantal actieve whale adressen met 30% afgenomen, waardoor de totale ETH circulatie dus door een nog kleinere groep wordt vastgehouden. Dit is alsnog minder dan in 2017, toen meer dan een derde (33 miljoen ETH) van de totale ETH voorraad in de handen van whales was.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

The post Cryptocurrency whales vergroten hun Ethereum (ETH) voorraad appeared first on Crypto Insiders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Utrecht, 1 september 2020

Hashmania.nl stopt!

Beste lezer,

Bedankt voor je bezoek aan onze webshop. Wij zijn momenteel gesloten en nemen geen nieuwe bestellingen meer aan.

Wij danken jullie hartelijk voor het vertrouwen.

Support vragen mbt tot miners die nog onder garantie zijn kunnen worden gestuurd aan support@hashmania.nl

Bedankt!

Groet,

Hashmania.nl

 

%d bloggers liken dit: