Amerikaans congreslid wil wetgeving ter verduidelijking van cryptocurrency en ICO-regelgeving Leave a comment

Republikeins congreslid Warren Davidson heeft aangekondigd nieuwe wetgeving te willen invoeren die de regelgeving voor cryptocurrencies en Initial Coin Offerings (ICO’s) moet verhelderen, zo meldt Cleveland.com, een persbureau uit Ohio, op 3 december.

Het idee is om met de nieuwe wetgeving een nieuwe “activa klasse” te creëren voor alle cryptocurrencies en andere digitale valuta. De nieuwe wet zou ervoor moeten zorgen dat cryptocurrencies niet meer als aandelen (securities) worden gezien en dat de federale overheid voortaan ICO’s effectiever kan reguleren.

Momenteel is de Amerikaanse crypto-regelgeving niet altijd even helder. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) beschouwt de meeste cryptocurrencies als aandelen. De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) ziet cryptocurrencies daarentegen als handelswaar. De Financial Crimes Enforcement Network (FINCEN) alsmede het Anti-money Laundering (AML) agentschap zien cryptocurrency als geld. Dan is er nog de Internal Revenue Service (IRS), oftewel de Amerikaanse belastingdienst, die cryptocurrency ziet als eigendom waar belasting over betaald moet worden.

Al deze verschillende classificaties zorgen voor onduidelijkheid in de markt. Warren Davidson hoopt met de nieuwe wetgeving op verheldering voor de verschillende toezichthoudende instanties. Tevens hoopt Davidson dat het nieuwe ondernemers naar de crypto-markt zal strekken:

Wat dit voor ondernemers doet, is dat het mensen de mogelijkheid biedt om op een andere manier kapitaal te verkrijgen. Deze wetgeving is nog niet ingevoerd, maar het zou binnenkort openbaar moeten worden gemaakt.

Davidson kondigde zijn plannen aan tijdens de Blockchain Solutions conferentie in Cleveland, Ohio.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

The post Amerikaans congreslid wil wetgeving ter verduidelijking van cryptocurrency en ICO-regelgeving appeared first on Crypto Insiders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Utrecht, 1 september 2020

Hashmania.nl stopt!

Beste lezer,

Bedankt voor je bezoek aan onze webshop. Wij zijn momenteel gesloten en nemen geen nieuwe bestellingen meer aan.

Wij danken jullie hartelijk voor het vertrouwen.

Support vragen mbt tot miners die nog onder garantie zijn kunnen worden gestuurd aan support@hashmania.nl

Bedankt!

Groet,

Hashmania.nl

 

%d bloggers liken dit: