Grote instituties zetten nog steeds in op crypto en blockchain Leave a comment

In de bear markt van de afgelopen maanden is de waarde van cryptocurrencies gemiddeld meer dan 80% gedaald. Toch blijven crypto-gerelateerde bedrijven en blockchain protocollen vooralsnog miljoenen werven via grotere instituties zoals Sequoia, Baidu, Nasdaq, en Fidelity.

Zo investeerden Nasdaq (het op een na grootste beurs bedrijf ter wereld) en Fidelity (de vierde grootste asset manager ter wereld) rond 4 december gezamenlijk in een crypto-beurs genaamd ErisX. Het bedrijf wist hiermee zo’n $27,5 miljoen op te halen.

De investeringen van Nasdaq en Fidelity komen nog geen twee maanden nadat ErisX al een investering had binnengehaald van TD Ameritrade. J.B. Mackenzie, hoofd Futures en Foreign Exchange Trading bij TD Ameritrade, liet weten dat de investering in ErisX een eerste stap is in het opzetten van een platform waarop geaccrediteerde beleggers en institutionele investeerders kunnen beleggen via een volledig gereguleerd en beveiligd ecosysteem.

ErisX CEO Thomas Chippas geeft aan dat het nieuwe kapitaal gebruikt zal worden voor een agressieve uitbreiding van het huidige team. Uiteindelijk zal het de bedoeling zijn investeerders in alle 50 staten te kunnen dienen.

Naast Nasdaq en Fidelity investeerden deze week Sequoia (een van de grootste VC firma’s in Azië) en Baidu (de grootste zoekmachine in China) gezamenlijk ook $35 miljoen in een blockchain protocol van Turing Award winnaar en Tsinghua University professor Dr. Andrew Chi-Chih Yao.

De investeringen van Nasdaq/Fidelity en Sequoia/Baidu zijn een goed teken voor het verdere vertrouwen in de toekomst van de crypto-sector. Een grote investering in een crypto-bedrijf, zeker in een onzekere periode, helpt veel interesse voor cryptocurrencies te wekken. Prominente deals laten zien dat crypto geen modegril is en dat het aannemelijk is dat het de bear markt zal overleven, zoals het al negen jaar lang heeft gedaan.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

The post Grote instituties zetten nog steeds in op crypto en blockchain appeared first on Crypto Insiders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Utrecht, 1 september 2020

Hashmania.nl stopt!

Beste lezer,

Bedankt voor je bezoek aan onze webshop. Wij zijn momenteel gesloten en nemen geen nieuwe bestellingen meer aan.

Wij danken jullie hartelijk voor het vertrouwen.

Support vragen mbt tot miners die nog onder garantie zijn kunnen worden gestuurd aan support@hashmania.nl

Bedankt!

Groet,

Hashmania.nl

 

%d bloggers liken dit: