Voor het eerst in lange tijd: februari zag een groei in de winst van bitcoin mining! Leave a comment

Eind 2017 piekten de koersen op de cryptocurrency markt. De prijs van bitcoin (BTC) lag toen rond de $20.000. Bitcoin- en altcoin-mining was destijds zeer winstgevend, maar in 2018 daalden de koersen enorm en crypto mining werd voor veel kleinere miners niet meer rendabel.

Toen de crypto winter begon in november 2018 zakte de prijs van bitcoin onder de $4.000 en een groeiend aantal miners gooide noodgedwongen de handdoek in de ring. Echter, volgens een nieuw rapport van Diar blijkt dat er weer voor het eerst groei te zien is in de winstmarges voor bitcoin mining.

Hoewel er maar $195 miljoen aan bitcoin in februari 2019 is gemined, wat een fractie is van de $951 miljoen in december 2017, en 10% minder is dan in januari 2019, is er toch voor het eerst weer groei te zien. De brutowinstmarge is in februari met 7% gestegen naar 39%.

winst na lange tijd

Diar meldt verder dat de nieuwe S15 Antminer van Bitmain al twee keer compleet uitverkocht is, wat nog een teken van een eventueel herstellende markt kan zijn. De S15 zou gemiddeld 84% meer winst maken dan zijn voorganger, de S9.

Verder meldt Diar dat het handelsvolume van bitcoin in de eerste twee maanden van 2019 met zo’n 55% is gedaald ten opzichte van januari en februari 2018, maar dat het volume in deze eerste twee maanden alsnog hoger ligt dan in heel 2017.

De grootste cryptocurrency-exchanges hebben ook nieuwe dieptepunten bereikt. Het handelsvolume van bitcoin op Coinbase is vorige maand voor het eerst onder $1 miljard uitgekomen.

Daarentegen is het handelsvolume op Binance het afgelopen jaar enorm gestegen. De exchange heeft ondertussen meer dan 50% van het handelsvolume in handen in vergelijking met de andere grote exchanges.

binance vijftig procent in handen

Bitmain kondigde in januari aan dat het bedrijf haar kantoor in Amsterdam sluit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

The post Voor het eerst in lange tijd: februari zag een groei in de winst van bitcoin mining! appeared first on Crypto Insiders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Utrecht, 1 september 2020

Hashmania.nl stopt!

Beste lezer,

Bedankt voor je bezoek aan onze webshop. Wij zijn momenteel gesloten en nemen geen nieuwe bestellingen meer aan.

Wij danken jullie hartelijk voor het vertrouwen.

Support vragen mbt tot miners die nog onder garantie zijn kunnen worden gestuurd aan support@hashmania.nl

Bedankt!

Groet,

Hashmania.nl

 

%d bloggers liken dit: