Mining-fabrikanten Canaan en Bitmain houden mogelijk IPO in de VS Leave a comment

Een van de drie grote Chinese cryptocurrency mining-fabrikanten, Canaan Creative, is van plan zijn aandelen op een Amerikaanse beurs te noteren. Het hoopt hiermee zo’n $200 miljoen op te halen. Dit blijkt uit berichtgeving van IRFAsia dat op 31 juli een artikel publiceerde.

Volgens de berichtgeving heeft Canaan stilletjes een aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ingediend. Het bedrijf wil middels een zogenaamde Initial Public Offering (IPO) ruim $200 miljoen ophalen.

Dit is een lager bedrag dan dat het op wilde halen middels een beursgang op de Hong Kong Stock Exchange. Toen wilde het namelijk nog $1 miljard ophalen. Deze aanvraag werd echter afgekeurd vanwege zorgen rondom de industrie. Zo zei de Hong Kong Stock Exchange:

De beurs is zeer terughoudend om deze bitcoin mining-bedrijven daadwerkelijk goed te keuren omdat de industrie zo volatiel is. Er is een reëel risico dat ze over een jaar of twee gewoon niet meer kunnen bestaan. De HKEX wil niet de eerste beurs ter wereld zijn die dit goedkeurt en er één zien sterven.

Ook Bitmain, een andere grote Chinese mining-fabrikant, is van plan een IPO in de Verenigde Staten te houden. Naar verluidt heeft ook Bitmain zijn IPO-doel bijgesteld. In Hong Kong wilde het in eerste instantie nog $3 miljard ophalen, in de VS doelt het op een bedrag tussen de $300 tot $500 miljoen.

Op dit moment is het nog onduidelijk wat de twee bedrijven precies van plan zijn. In de VS mogen bedrijven dergelijke aanvragen namelijk heimelijk indienen.

The post Mining-fabrikanten Canaan en Bitmain houden mogelijk IPO in de VS appeared first on Crypto Insiders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Utrecht, 1 september 2020

Hashmania.nl stopt!

Beste lezer,

Bedankt voor je bezoek aan onze webshop. Wij zijn momenteel gesloten en nemen geen nieuwe bestellingen meer aan.

Wij danken jullie hartelijk voor het vertrouwen.

Support vragen mbt tot miners die nog onder garantie zijn kunnen worden gestuurd aan support@hashmania.nl

Bedankt!

Groet,

Hashmania.nl

 

%d bloggers liken dit: