Totale omzet bitcoin (BTC) mining bereikt $14 miljard Leave a comment

De totale omzet voor bitcoin (BTC) miners is voorbij de $14 miljard gestegen. Dat meldt Yahoo Finance 30 augustus gebaseerd op data van Coin Metrics.

Het duurde zo’n acht jaar voordat de totale omzet van bitcoin-mining voorbij de $5 miljard was gestegen. De volgende $5 miljard duurde in vergelijking maar acht maanden om te bereiken. Met deze snelheid zal de totale omzet van bitcoin-mining de $20 miljard al begin 2020 doorbreken.

Opmerkelijk is dat bitcoins hashrate de laatste maanden hoger dan ooit ligt. Het heeft zelfs een nieuw hoogtepunt bereikt van 83,5 TH/s op 29 augustus. Normaliter betekent een hogere hashrate meer computerkracht en dus ook hogere kosten voor de miner, maar blijkbaar heeft dat de winst niet in de weg gestaan.

Dat gezegd hebbende, volgend jaar mei staat een halving voor bitcoin gepland. Op dat moment verdienen miners nog maar de helft van de huidige beloning voor het minen van blocks op de bitcoin-blockchain. Dat gaat vaak gepaard met een stijging van de koers van bitcoin (BTC), maar kan een zware klap zijn voor miners.

Litecoin (LTC) ondervond begin deze maand nog een halving. Kort daarna werd een aanpassing uitgevoerd die het minen van het LTC-netwerk iets minder moeilijk maakte. Er werd verwacht dat deze halving de prijs van litecoin op zou drijven, maar het tegengestelde lijkt tot dusver aan de hand te zijn.

Het Canadese Blockstream kondigde begin deze maand aan dat het colocatiedienst zal lanceren. De dienst stelt bitcoin-miners in staat hun eigen apparatuur in een high-tech datacenter te plaatsen.

The post Totale omzet bitcoin (BTC) mining bereikt $14 miljard appeared first on Crypto Insiders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Utrecht, 1 september 2020

Hashmania.nl stopt!

Beste lezer,

Bedankt voor je bezoek aan onze webshop. Wij zijn momenteel gesloten en nemen geen nieuwe bestellingen meer aan.

Wij danken jullie hartelijk voor het vertrouwen.

Support vragen mbt tot miners die nog onder garantie zijn kunnen worden gestuurd aan support@hashmania.nl

Bedankt!

Groet,

Hashmania.nl

 

%d bloggers liken dit: