Bitcoin (BTC) hash rate breekt opnieuw vorig record Leave a comment

De hash rate, oftewel rekenkracht, van het bitcoin (BTC) netwerk heeft opnieuw een nieuw hoogtepunt bereikt. Dat blijkt uit data van blockchain.com.

Op 18 september behaalde de blockchain van bitcoin voor het eerst 102.848.735 terahashes per seconde (TH/s), oftewel zo’n 102.8 exahashes per seconde (EH/s), wat weer bijna 103 quintiljoen hashes per seconde is.

Het is voor het eerst dat het bitcoin-netwerk de 100 EH/s weet te doorbreken en deze hash rate ligt vele malen hoger dan het was toen de koers van bitcoin zijn hoogtepunt van $20.000 eind 2017 bereikte.

De hash rate duidt op de hoeveelheid rekenkracht dat gebruikt wordt bij het verwerken van bitcoin-transacties. Een hogere hash rate impliceert meer concurrentie onder bitcoin-miners.

De hash rate van bitcoin was eind 2018 naar bijna 30 EH/s gezakt toen de BTC-prijs terug onder de $4.000 viel. De hash rate is dus sinds begin dit jaar met zo’n 240% gestegen.

De hash rate van BTC heeft de afgelopen maanden meerdere keren zijn eigen record gebroken. De bulls verwachten regelmatig dat dit gepaard gaat met een stijging in de prijs van bitcoin. Zo schreef Changpeng Zhao, CEO van cryptocurrency-exchange Binance, dit nog vorige week erover:

Ook Max Keiser, oprichter van Heisenberg Capital, zag begin deze maand toen de hash rate een record van 90 EH/s bereikte de mogelijkheid voor een prijsstijging van BTC naar maar liefst $28.000.

Daarnaast heeft bitcoin nog wat andere nieuwe records neergezet de afgelopen tijd. Eind augustus is de realized market cap voor het eerst $100 miljard voorbij gestegen. Kort daarna bereikte de totale omzet van bitcoin-mining de $14 miljard.

The post Bitcoin (BTC) hash rate breekt opnieuw vorig record appeared first on Crypto Insiders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Utrecht, 1 september 2020

Hashmania.nl stopt!

Beste lezer,

Bedankt voor je bezoek aan onze webshop. Wij zijn momenteel gesloten en nemen geen nieuwe bestellingen meer aan.

Wij danken jullie hartelijk voor het vertrouwen.

Support vragen mbt tot miners die nog onder garantie zijn kunnen worden gestuurd aan support@hashmania.nl

Bedankt!

Groet,

Hashmania.nl

 

%d bloggers liken dit: