Medewerker Russisch nucleair onderzoekscentrum mined bitcoin (BTC) met supercomputer Leave a comment

Een Russische man heeft een boete van 450.000 roebels (ongeveer €6.300) opgelegd gekregen voor het illegaal minen van bitcoin (BTC). De man zou hiervoor gebruik hebben gemaakt van een supercomputer van een belangrijk Russisch onderzoekscentrum gelinkt aan kernwapenonderzoek. Dit blijkt uit een artikel van het Russische mediaplatform Meduza.

De man gebruikte een supercomputer van het Russische Wetenschappelijk Onderzoeksinstituut in Sarov, Rusland, ongeveer 370 kilometer van Moskou. De stad wordt ook wel het centrum van het Russische kernwapenonderzoek genoemd. De man was een medewerker van een nucleair onderzoekscentrum.

De Rus is veroordeeld voor onwettige toegang tot computerinformatie en het overtreden van de regels omtrent het opslaan van data. Het is niet bekend hoeveel bitcoin de man uiteindelijk heeft kunnen minen.

Het illegaal minen van cryptocurrency, onder andere met behulp van gestolen elektriciteit, komt vaker voor. Zo werd deze maand nog een mining-operatie opgerold in Armenië. Opvallend aan deze zaak was dat de operatie binnenin een waterkrachtcentrale werd uitgevoerd.

Ook wordt vaak cryptocurrency gemined door criminelen met behulp van computers van mensen die hier geen weet van hebben. Dit gebeurt met malware en wordt cryptojacking genoemd. In augustus werd zo’n operatie nog opgerold. Criminelen zouden maar liefst 350.000 computers hebben geïnfecteerd om monero (XMR) te minen.

The post Medewerker Russisch nucleair onderzoekscentrum mined bitcoin (BTC) met supercomputer appeared first on Crypto Insiders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Utrecht, 1 september 2020

Hashmania.nl stopt!

Beste lezer,

Bedankt voor je bezoek aan onze webshop. Wij zijn momenteel gesloten en nemen geen nieuwe bestellingen meer aan.

Wij danken jullie hartelijk voor het vertrouwen.

Support vragen mbt tot miners die nog onder garantie zijn kunnen worden gestuurd aan support@hashmania.nl

Bedankt!

Groet,

Hashmania.nl

 

%d bloggers liken dit: