18 miljoenste bitcoin (BTC) wordt deze week gemined, 14% van de totale voorraad blijft over Leave a comment

Deze week zal de 18 miljoenste bitcoin (BTC) gemined gaan worden. Daarmee blijft nog iets meer dan 14% van de totale voorraad aan bitcoin over om gemined te worden. De laatste bitcoin zal echter pas in 2140 het licht zien dankzij de manier waarop het Bitcoin-protocol werd ontwikkeld door Satoshi Nakamoto.

Volgens de blockchain-verkenner Blockchain.com bereikte het aantal bitcoins dat gemined is op 13 oktober de 17,9 miljoen. Ergens deze week zal dus de 18 miljoenste BTC als beloning aan een bitcoin miner gegeven gaan worden. De overige 3 miljoen bitcoins (14,3% van de totale voorraad) zullen echter niet van de een op de andere dag gemined gaan worden, merkt analist Rhythm op:

De 18.000.000ste bitcoin wordt deze week gemined!

Het zal nog ongeveer 120 jaar duren om de resterende 14,3% van de totale voorraad, of ~ 3.000.000 bitcoin, te minen.

Het aantal miners dat strijdt om hun bitcoin-beloning is ook nooit hoger geweest, met de hashrate op een recordhoogte.

In totaal zullen er 21 miljoen bitcoins gemined kunnen worden. Dit vastgestelde aantal werd door Satoshi Nakamoto, de anonieme ontwikkelaar van Bitcoin, ingesteld om schaarste te kunnen realiseren. Dankzij deze schaarste en de halving events, die de beloningen voor miners elk x-aantal datablokken dat aan de blockchain wordt toegevoegd halveert, zal bitcoin naar verwachting zijn waarde beter kunnen behouden dan goud.

Het is dan ook niet zo gek dat het aantal whales dat 1.000 BTC of meer in hun wallet hebben staan sterk groeit. De concurrentie onder de miners nam de afgelopen periode daarnaast sterk toe, met record na record dat sneuvelde.

The post 18 miljoenste bitcoin (BTC) wordt deze week gemined, 14% van de totale voorraad blijft over appeared first on Crypto Insiders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Utrecht, 1 september 2020

Hashmania.nl stopt!

Beste lezer,

Bedankt voor je bezoek aan onze webshop. Wij zijn momenteel gesloten en nemen geen nieuwe bestellingen meer aan.

Wij danken jullie hartelijk voor het vertrouwen.

Support vragen mbt tot miners die nog onder garantie zijn kunnen worden gestuurd aan support@hashmania.nl

Bedankt!

Groet,

Hashmania.nl

 

%d bloggers liken dit: