Bitmain opent “‘s werelds grootste bitcoin (BTC) mining-farm” in Texas Leave a comment

Bitmain, de Chinese cryptocurrency-mining gigant, heeft “’s werelds grootste bitcoin (BTC) mining-farm” geopend in Rockdale, Texas. Dat blijkt uit een persbericht gepubliceerd op 21 oktober.

Volgens het persbericht is de constructie van de 25 megawatt (MW) farm, die in 2018 begon, afgerond. De constructie van de 50 MW farm is nog onderweg en kan uitgebreid worden naar een capaciteit van maar liefst 300 MW.

Het project is uitgevoerd in samenwerking met de Rockdale Municipal Development District en DMG, een Canadees blockchain-bedrijf. Het 33.000 hectaren grote grondstuk is eigendom van Alcoa, een Amerikaans aluminium bedrijf, en werd voorheen gebruikt voor een smelterij.

We zijn verheugd om deze faciliteit te lanceren, wat belangrijk is voor Bitmain’s wereldwijde uitbreidingsplannen. De stabiele en efficiënte energiebronnen in Texas zijn van fundamenteel belang voor de onvermijdelijke groei van de crypto-mining industrie.

Aldus Clinton Brown, project manager bij Bitmain. DMG zal verantwoordelijk zijn voor het beheer van de farm. Sheldon Bennet, COO van DMG, zegt:

Deze mining-faciliteit vormt een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van de crypto-mining industrie. We zijn er trots op om samen te werken met Bitmain, de meest toonaangevende innovator in deze sector.

Dit is het derde mining-project van Bitmain in de Verenigde Staten. Daarnaast is het bedrijf ook van plan om samen te werken met lokale scholen om trainingen en opleidingen aan te bieden over blockchain-technologie en crypto-mining ter ondersteuning van de lokale gemeenschap.

Eind vorige maand kondigde Bitmain de World Digital Mining Map (WDMM) aan, een platform om eigenaren van mining-hardware te helpen met het vinden van mining-farms die gebruik van hun hardware kunnen maken.

In augustus kwam naar buiten dat Bitmain wellicht honderden miljoenen dollars verlies heeft geleden in 2019. In september bleek dat de nieuwste reeks Antminers binnen no-time waren uitverkocht.

The post Bitmain opent “‘s werelds grootste bitcoin (BTC) mining-farm” in Texas appeared first on Crypto Insiders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Utrecht, 1 september 2020

Hashmania.nl stopt!

Beste lezer,

Bedankt voor je bezoek aan onze webshop. Wij zijn momenteel gesloten en nemen geen nieuwe bestellingen meer aan.

Wij danken jullie hartelijk voor het vertrouwen.

Support vragen mbt tot miners die nog onder garantie zijn kunnen worden gestuurd aan support@hashmania.nl

Bedankt!

Groet,

Hashmania.nl

 

%d bloggers liken dit: